Menu+

Bliny z czekoladą

Opublikowano 3 czerwca, 2015 w Desery



bliny

Pulchniutkie bliny z kawałkami czekolady, dla czekoladoholików proponuje dodatkowo rozpuszczoną gorzką czekoladę do podania.

Składniki:
3 jajka
50 g cukru
125 g mąki
szczypta soli
1 opakowanie cukru waniliowego
200 ml mleka
+ cukier puder do podania
1/2 tabliczki mlecznej czekolady Goplana
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Goplana

Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Żółtka mieszamy z mąką, solą i mlekiem, dodajemy do piany z białek i delikatnie mieszamy. Czekoladę mleczną drobno siekamy, dodajemy do masy i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy bliny na złoto z obu stron.
Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i podajemy z blinami.
Smacznego! 

Z czekoladową nutą

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *