Menu+

Bajgle z jajecznicą i wędzonym łososiem – szybkie śniadanie

Opublikowano 5 kwietnia, 2013 w Śniadania



Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie pełne witamin, a przy tym niecodzienne 😉

Składniki: ( dla 2 osób)
4 bajgle ( można zrobić samemu z tego przepisu)
masło Lurpak
4 jajka
4 plastry wędzonego łososia
1 garść posiekanego szczypiorku
sól i pieprz
1 łyżka masła do smażenia

Bajgle rozkrawamy na pół. Jajka roztrzepujemy w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na masełku. Pod koniec dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy. Jajecznicę układamy na bajglach. Łososia kroimy na mniejsze paseczki i układamy na jajecznicy , przykrywamy drugą połową bajgla.

Smacznego!

 

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *