Menu+

Babka ziemniaczana z serem

Opublikowano 30 maja, 2019 w Dania główne



Babka ziemniaczana w wersji bezmięsnej, za to z serem. 

Składniki:
2 kg ziemniaków
4 łyżki mąki
1 większa cebula
1 większa marchewka
2 jajka
kostka sera
sól, pieprz

Ziemniaki, marchew i cebulę obieramy i ścieramy na tarce do ziemniaków, wszystko mieszamy z mąką, jajkami i doprawiamy solą oraz pieprzem. Ser kroimy w słupki. Masę na babkę przelewamy do natłuszczonego naczynia i wtykamy słupki sera (tak jak na zdjęciu). Pieczemy do zrumienienia ok 60 minut w 180-200 stopniach.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *