Menu+

Babka marmurkowa z cynamonem

Opublikowano 1 marca, 2018 w Wielkanoc



Babka marmurkowa, która bardzo szybko się robi.

Składniki: (przepis na małą foremkę)
4 nieduże jajka
100 g masła
175 g mąki pszennej
175 g cukru pudru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cynamonu
1 łyżka kakao

Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na jasny krem, dodawać po jednym jajku na przemian z mąką. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Podzielić ją na dwie części i dodać do jednej części cynamon, a drugiej kakao. Masę przekładać na przemian do foremki z kominem wysmarowanej wcześniej masłem i wysypanej mąką. Piec ok 30 -40 minut w 180 stopniach- do suchego patyczka.

Przed podaniem lekko obsypać cukrem pudrem, lub polać ulubioną polewą.

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *